Bretanės džiovintų slyvų pyragas

Bretanės džiovintų slyvų pyragas vaizdas

8 porcijos 

Energinė vertė: 236 kcal vienoje porcijoje

Sudedamosios dalys

  • 250 g džiovintų slyvų be kauliukų
  • 150 g cukraus
  • 100 g miltų
  • 400 ml pieno
  • 2 kiaušiniai
  • Sviestas skardai ištepti

Metodas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
  2. Apvalią kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
  3. Džiovintas slyvas išdėliokite kepimo formos dugne.
  4. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir plakite su cukrumi, kol turinys taps tirštas ir šviesiai geltonas.
  5. Suberkite miltus, tada supilkite pieną ir plakite, kol mišinys bus be gumulėlių.
  6. Supilkite mišinį ant džiovintų slyvų.
  7. Kepkite orkaitėje 175 °C temperatūroje apytiksliai 40 minučių ir patiekite ataušusį.

Šį receptą parengė mitybos specialistas.

Žodynėlis