Menkės užkepėlė

Menkės užkepėlė vaizdas

4 porcijos

Energinė vertė: 453 kcal vienoje porcijoje

Sudedamosios dalys

  • 4 menkių filė
  • 500 g bulvių (bus sutrintos)
  • 50 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 3 česnako skiltelės
  • 1 pluoštelis laiškinių česnakų
  • 3 arb. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. duonos trupinių
  • Druska ir pipirai

Metodas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  2. Dubenyje sumaišykite duonos trupinius su parmezano sūriu.
  3. Bulves nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Į prikaistuvį sudėkite bulves ir menkių filė bei užpilkite vandeniu. Virkite, kol bulvės suminkštės.
  4. Nuo bulvių ir menkės mišinio nupilkite vandenį, o mišinį sutrinkite. Pagal skonį pagardinkite alyvuogių aliejumi; druska ir pipirais, tada įdėkite susmulkintas česnako skilteles ir kapotus laiškinius česnakus.
  5. Sudėkite į orkaitėje tinkamą naudoti kepimo indą, pabarstykite parmezano sūrio bei duonos trupinių mišiniu ir kepkite 30 minučių.
  6. Kai užkepėlė iškeps, kelias minutes pakepkite grilio režimu, kol paviršius taps auksinis.

Šį receptą parengė mitybos specialistas.

Žodynėlis