Menkės užkepėlė
4 porcijos
Energinė vertė: 453 kcal vienoje porcijoje
Sudedamosios dalys
- 4 menkių filė
- 500 g bulvių (bus sutrintos)
- 50 g tarkuoto parmezano sūrio
- 3 česnako skiltelės
- 1 pluoštelis laiškinių česnakų
- 3 arb. š. alyvuogių aliejaus
- 2 valg. š. duonos trupinių
- Druska ir pipirai
Metodas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
- Dubenyje sumaišykite duonos trupinius su parmezano sūriu.
- Bulves nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Į prikaistuvį sudėkite bulves ir menkių filė bei užpilkite vandeniu. Virkite, kol bulvės suminkštės.
- Nuo bulvių ir menkės mišinio nupilkite vandenį, o mišinį sutrinkite. Pagal skonį pagardinkite alyvuogių aliejumi; druska ir pipirais, tada įdėkite susmulkintas česnako skilteles ir kapotus laiškinius česnakus.
- Sudėkite į orkaitėje tinkamą naudoti kepimo indą, pabarstykite parmezano sūrio bei duonos trupinių mišiniu ir kepkite 30 minučių.
- Kai užkepėlė iškeps, kelias minutes pakepkite grilio režimu, kol paviršius taps auksinis.
Šį receptą parengė mitybos specialistas.
Žodynėlis