Itališkas skrebutis su figomis, rikota ir Parmos kumpiu

Itališkas skrebutis su figomis, rikota ir Parmos kumpiu vaizdas

6 porcijos 

Energinė vertė: 507 kcal vienoje porcijoje

Sudedamosios dalys

  • 300 g rikotos
  • 6 riekelės nesijotų miltų duonos
  • 6 šviežios figos
  • 3 riekelės Parmos kumpio
  • Nedidelis ryšulėlis laiškinių česnakų
  • 1 sauja gražgarsčių lapų
  • 20 ml alyvuogių aliejaus plius alyvuogių aliejus patiekti
  • Druska ir pipirai

Metodas

  1. Įkaitinkite grilį.
  2. Pašlakstykite duonos riekeles 20 ml alyvuogių aliejaus ir vieną pusę apkepkite iki auksinės spalvos. Atidėkite į šoną.
  3. Nuplaukite ir smulkiai sukapokite laiškinius česnakus. Dubenyje sumaišykite rikotą su laiškiniais česnakais, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Figas nuplaukite ir vertikaliai supjaustykite pusės centimetro storio griežinėliais.
  5. Kumpį supjaustykite ilgomis, plonomis juostelėmis.
  6. Pakepintą duoną aptepkite laiškinių česnakų ir rikotos mišiniu, ant viršaus išdėliokite supjaustytas figas, o tada uždėkite kumpio juosteles.
  7. Garnyrui pridėkite gražgarsčių lapų, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir iš karto patiekite.

Šį receptą parengė mitybos specialistas.

Žodynėlis