Žuvis su kuskusu
4 porcijos
Kalorijos: 473 kcal vienoje porcijoje
Jums reikės
- 400 g jūrų velnio arba menkės filė
- 370 g kuskuso
- 40 g sviesto
- 850 ml vandens
- 2 vištienos arba žuvies sultinio kubeliai
- 60 ml vandens
- 4 morkos
- 2 ropės
- 2 paprastojo pankolio galvutės
- 1 svogūnas
- 3 arbatiniai šaukšteliai pomidorų tyrės
- 2 arbatiniai šaukšteliai prieskonių mišinio „Ras el hanout“
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- Aliejus
- Nedidelis kuokštelis plačialapių petražolių
- Druska ir pipirai
- Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus.
- Iš vieno sultinio kubelio padarykite 350 ml sultinio.
- Suberkite supjaustytus svogūnus į didelę keptuvę ir užpilkite truputį aliejaus.
- Į 100 ml sultinio supilkite „Ras el hanout“ ir pomidorų tyrę. Ant mažos ugnies pakaitinkite 5 minutes.
- Pripilkite likusius 250 ml sultinio. Užvirkite.
- Taip pat nulupkite ir supjaustykite kubeliais morkas ir ropes. Nuvalykite ir smulkiai supjaustykite pankolius.
- Supilkite į sultinį morkas ir virkite 5 minutes. Sudėkite ropes ir pankolius. Virkite dar 10 minučių.
- Į dubenį sudėkite kuskusą. Įmaišykite alyvuogių aliejaus ir pagardinkite druska bei pipirais.
- Iš antro kubelio pagaminkite 500 ml sultinio. Užvirkite ir užpilkite ant kuskuso.
- Uždenkite ir palikite pastovėti maždaug 10 minučių, o tada supurenkite kuskusą šakute ir įmaišykite išlydyto sviesto. Palikite uždengtą, kad neatauštų.
- Supjaustykite žuvį mažais gabaliukais ir pakepkite ją sultinyje su daržovėmis.
Šį receptą parengė mitybos specialistas.
Žodynėlis