Varškės putėsiai su mangų tyre
4 porcijos
Energinė vertė: 137 kcal vienoje porcijoje
Sudedamosios dalys
- 250 g varškės (arba jogurto)
- 1 mangas
- 50 g cukraus
- 1 kiaušinio baltymas
- 5 g želatinos lapeliai
- Keletas vanilės ekstrakto lašų
Metodas
- 5 minutes pabrinkinkite želatiną šalto vandens dubenyje.
- Nulupkite ir stambiai supjaustykite mangą.
- Patroškinkite mango gabalėlius puode nedideliame vandens kiekyje, kad nesviltų. Atšaldykite mangų tyrę.
- Kai želatina suminkštės, nupilkite vandenį ir 20 sekundžių pašildykite mikrobangų krosnelėje.
- Skystą želatiną sumaišykite su varške arba jogurtu, sudėkite cukrų bei vanilės ekstraktą ir vėl išmaišykite.
- Išplakite kiaušinio baltymą iki standžių putų, o tada atsargiai įmaišykite į mišinį.
- Mišinį sudėkite į stiklinę, pripildydami tris ketvirčius. Ant viršaus uždėkite šiek tiek mango tyrės.
- Prieš patiekdami 3 valandas laikykite šaldytuve.
Šį receptą parengė mitybos specialistas.
Žodynėlis