Varškės putėsiai su mangų tyre

Varškės putėsiai su mangų tyre vaizdas

4 porcijos 

Energinė vertė: 137 kcal vienoje porcijoje

Sudedamosios dalys

  • 250 g varškės (arba jogurto)
  • 1 mangas
  • 50 g cukraus
  • 1 kiaušinio baltymas
  • 5 g želatinos lapeliai
  • Keletas vanilės ekstrakto lašų

Metodas

  1. 5 minutes pabrinkinkite želatiną šalto vandens dubenyje.
  2. Nulupkite ir stambiai supjaustykite mangą.
  3. Patroškinkite mango gabalėlius puode nedideliame vandens kiekyje, kad nesviltų. Atšaldykite mangų tyrę.
  4. Kai želatina suminkštės, nupilkite vandenį ir 20 sekundžių pašildykite mikrobangų krosnelėje.
  5. Skystą želatiną sumaišykite su varške arba jogurtu, sudėkite cukrų bei vanilės ekstraktą ir vėl išmaišykite.
  6. Išplakite kiaušinio baltymą iki standžių putų, o tada atsargiai įmaišykite į mišinį.
  7. Mišinį sudėkite į stiklinę, pripildydami tris ketvirčius. Ant viršaus uždėkite šiek tiek mango tyrės.
  8. Prieš patiekdami 3 valandas laikykite šaldytuve.

Šį receptą parengė mitybos specialistas.

Žodynėlis