Juodojo šokolado putėsiai su kriaušėmis sirupe
6 porcijos
Energinė vertė: 359 kcal vienoje porcijoje
Sudedamosios dalys
- 250 g juodojo šokolado
- 1 nedidelė skardinė kriaušių sirupe
- 50 g cukraus pudros
- 150 ml 35 % rieb. grietinėlės
- 2 kiaušiniai
- 1 citrinos žievelė ir sultys
- Jei Jums burnos gleivinės uždegimas ar stomatitas, citrinos patariama nedėti
- 2 želatinos lapeliai
- Druska
Metodas
- Išbrinkinkite želatinos lapelius šalto vandens dubenyje.
- Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.
- Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių; baltymus išplakite su cukraus pudra ir žiupsneliu druskos iki standžių putų.
- Dubenyje išplakite grietinėlę.
- Lėtai pašildykite citrinos sultis prikaistuvyje ir įdėkite išbrinkusią želatiną.
- Dideliame dubenyje sumaišykite plaktą grietinėlę ir šokoladą, tada atsargiai supilkite citrinos sultis, sudėkite citrinos žievelę ir išplaktus kiaušinių baltymus. Uždenkite kulinarine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
- Patiekimas: išdėliokite kriaušes dubenyje ir apdėkite šokolado putėsiais. Patiekite atšaldytą.
Šį receptą parengė mitybos specialistas.
Žodynėlis