Grybų ir porų sriuba
1 porcija
Energinė vertė: 263 kcal vienoje porcijoje
Sudedamosios dalys
- 100 g grybų
- ½ nedidelio poro
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 20 ml baltojo vyno
- 200 ml daržovių sultinio
- 50 ml grietinėlės
- 5 gramai kukurūzų miltų
- Pipirnės lapeliai papuošti
- Druska
- Pipirai
- Čiobreliai
Metodas
- Grybus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
- Porą nupjaukite, perpjaukite išilgai perpus, o tada supjaustykite griežinėliais.
- Lengvai pakepinkite porus ir grybus aliejuje, įpilkite vyno.
- Supilkite sultinį ir grietinėlę, pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais, pavirkite ant lėtos ugnies apie 10 minučių.
- Kukurūzų miltus sumaišykite su valgomuoju šaukštu vandens iki tolygios konsistencijos ir įmaišykite į sriubą.
- Leiskite sriubai sutirštėti.
- Papuoškite pipirnių lapeliais.
Šį receptą parengė mitybos specialistas.