Bulvių sriuba
1 porcija
Energinė vertė: 262 kcal vienoje porcijoje
Sudedamosios dalys
- 125 gramai sukrentančių bulvių
- ½ svogūno
- 250 ml daržovių sultinio
- Baltasis vynas
- 10–12 % rieb. grietinėlė
- 1 arb. š. dygminų aliejaus
- 60 g cukinijų
- ½ citrinos sultys
- Pipirnių lapeliai
Metodas
- Bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
- Svogūnus supjaustykite kubeliais.
- Bulves ir svogūnus virkite ant lengvos ugnies, kol bulvės suminkštės.
- Sutarkuokite cukiniją, trumpai pakepinkite aliejuje, tada sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
- Sriubą pertrinkite, įpilkite truputį vyno ir pagardinkite druska, pipirais bei citrinų sultimis.
- Įmaišykite šiek tiek riebios grietinėlės.
- Vėl pakaitinkite ir užbarstykite tarkuotos cukinijos bei pipirnių.
Šį receptą parengė mitybos specialistas.
Žodynėlis