Bulvių sriuba

Bulvių sriuba vaizdas

1 porcija

Energinė vertė: 262 kcal vienoje porcijoje

Sudedamosios dalys

  • 125 gramai sukrentančių bulvių
  • ½ svogūno
  • 250 ml daržovių sultinio
  • Baltasis vynas
  • 10–12 % rieb. grietinėlė
  • 1 arb. š. dygminų aliejaus
  • 60 g cukinijų
  • ½ citrinos sultys
  • Pipirnių lapeliai

Metodas

  1. Bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
  2. Svogūnus supjaustykite kubeliais.
  3. Bulves ir svogūnus virkite ant lengvos ugnies, kol bulvės suminkštės.
  4. Sutarkuokite cukiniją, trumpai pakepinkite aliejuje, tada sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
  5. Sriubą pertrinkite, įpilkite truputį vyno ir pagardinkite druska, pipirais bei citrinų sultimis.
  6. Įmaišykite šiek tiek riebios grietinėlės.
  7. Vėl pakaitinkite ir užbarstykite tarkuotos cukinijos bei pipirnių.

Šį receptą parengė mitybos specialistas.

Žodynėlis