Menkė provansietiškai
4 porcijos
Energinė vertė: 286 kcal vienoje porcijoje
Sudedamosios dalys
- 5 menkių filė
- 5 pomidorai
- 2 svogūnai
- 1 citrina
- 30 g kaparėlių
- 2 susmulkintos česnakų skiltelės
- 1 stiklinė baltojo vyno
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 prieskoninių žolelių ryšulėlis
- Druska ir pipirai
Metodas
- Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
- Svogūnus supjaustykite plonais žiedais. Pomidorus ir citriną supjaustykite griežinėliais.
- Ant orkaitės indo dugno sudėkite svogūnus ir pomidorus. Ant viršaus išdėliokite žuvies gabalėlius, ant jų uždėkite svogūnų, pomidorų, kaparėlių ir citrinos griežinėlių sluoksnį.
- Pagardinkite pagal skonį, nepamirškite įdėti prieskoninių žolelių ryšulėlį ir smulkintas česnakų skilteles.
- Pašlakstykite baltuoju vynu ir alyvuogių aliejumi.
- Kepkite 10 minučių, tada sumažinkite orkaitės temperatūrą iki vidutinės ir dar pakepkite 25 minutes.
- Patiekite iš karto.
Šį receptą parengė mitybos specialistas.
Žodynėlis