Moliūgų užkepėlė

Moliūgų užkepėlė vaizdas

4 porcijos

Energinė vertė: 534 kcal vienoje porcijoje

Sudedamosios dalys

  • 1 moliūgas
  • 400 g maltos jautienos ir kiaulienos
  • 3 riekelės nesijotų miltų duonos
  • 4 kiaušiniai
  • Druska ir pipirai
  • 100 g makaronų
  • 100 g tarkuotos mocarelos
  • Actas
  • 250 ml grietinės
  • Čiobreliai
  • Muskato riešutas

Metodas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Makaronus apykiečiai išvirkite pasūdytame vandenyje ir nukoškite.
  3. Išimkite moliūgo sėklas, nulupkite moliūgą ir supjaustykite 1 cm riekelėmis.
  4. Moliūgo riekeles pavirkite vandenyje su druska ir actu maždaug 10 minučių, išgriebkite ir gerai nusausinkite.
  5. Duonos riekeles pamirkykite šiltame vandenyje ir nuspauskite.
  6. Įmaišykite į maltą mėsą ir kiaušinius.
  7. Mišinį pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais.
  8. Troškintuvą ištepkite riebalais ir į jį sudėkite sluoksnį makaronų, ant viršaus uždėkite sluoksnį moliūgų riekelių.
  9. Ant moliūgų sudėkite maltos mėsos mišinį ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
  10. Ant viršaus sudėkite likusias moliūgų riekeles.
  11. Galiausiai išplakite likusius kiaušinius, grietinę, druską, pipirus ir muskato riešutą – tai bus padažas.
  12. Supilkite padažą ant užkepėlės.
  13. Kepkite apie 50 minučių.

Šį receptą parengė mitybos specialistas.

Žodynėlis