Pyragas su raudonaisiais serbentais
8 porcijos
Energinė vertė: 279 kcal vienoje porcijoje
Sudedamosios dalys
- 500 g šviežių raudonųjų serbentų
- 3 kiaušiniai
- 1 ritinėlis saldžios smėlinės tešlos
- 9 valg. š. cukraus pudros
- 4 valg. š. pieno
- 3 valg. š. grietinės
- 1 valg. š. miltų
- 1/2 pakelio vanilinio cukraus
(Raudonuosius serbentus reikia paruošti 1 dieną prieš kepimą.)
Metodas
1 diena:
- Raudonuosius serbentus nuplaukite ir sudėkite į dubenį.
- Įmaišykite 5 valg. š. cukraus pudros su kaupu ir palikite šaldytuve.
2 diena:
- Pyrago formą išklokite kepimo popieriumi. Išvyniokite tešlą ir ja išklokite formą. Ant tešlos paskleiskite raudonuosius serbentus ir sirupą.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
- Dubenyje sumaišykite kiaušinius, grietinę, pieną, miltus, likusį cukrų ir vanilinį cukrų.
- Mišinį supilkite ant raudonųjų serbentų.
- Pyragą kepkite 30–35 minutes 200 °C temperatūroje. Kepdami atidžiai stebėkite pyragą.
Šį receptą parengė mitybos specialistas.
Žodynėlis