Saulėje džiovintų pomidorų, fetos ir bazilikų pyragas
8 porcijos
Energinė vertė: 267 kcal vienoje porcijoje
Sudedamosios dalys
- 180 g miltų
- 100 g fetos
- 100 g saulėje džiovintų pomidorų
- 3 kiaušiniai
- 50 g fermentinio sūrio
- 120 ml pieno
- 60 ml augalinio aliejaus
- 14 g sausų mielių
- Apie 20 bazilikų lapelių
- Druska ir pipirai
Metodas
- Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
- Fetą ir sūrį supjaustykite kubeliais, saulėje džiovintus pomidorus ir bazilikų lapelius sukapokite.
- Dubenyje sumaišykite miltus ir mieles, po vieną sudėkite kiaušinius ir plakite, kol gausite tolygią tešlą.
- Tada nuolat plakdami pamažu supilkite pieną.
- Sudėkite fetą, pomidorus, fermentinį sūrį ir bazilikus.
- Pyrago formą ištepkite riebalais ir supilkite mišinį.
- Kepkite 40 minučių.
- Patiekite šiltą.
Patarimas: paįvairinimui galima įdėti žaliųjų arba juodųjų alyvuogių be kauliukų.
Šį receptą parengė mitybos specialistas.
Žodynėlis