Saulėje džiovintų pomidorų, fetos ir bazilikų pyragas

Saulėje džiovintų pomidorų, fetos ir bazilikų pyragas vaizdas

8 porcijos

Energinė vertė: 267 kcal vienoje porcijoje

Sudedamosios dalys

  • 180 g miltų
  • 100 g fetos
  • 100 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 3 kiaušiniai
  • 50 g fermentinio sūrio
  • 120 ml pieno
  • 60 ml augalinio aliejaus
  • 14 g sausų mielių
  • Apie 20 bazilikų lapelių
  • Druska ir pipirai

Metodas

  1. Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Fetą ir sūrį supjaustykite kubeliais, saulėje džiovintus pomidorus ir bazilikų lapelius sukapokite.
  3. Dubenyje sumaišykite miltus ir mieles, po vieną sudėkite kiaušinius ir plakite, kol gausite tolygią tešlą.
  4. Tada nuolat plakdami pamažu supilkite pieną.
  5. Sudėkite fetą, pomidorus, fermentinį sūrį ir bazilikus.
  6. Pyrago formą ištepkite riebalais ir supilkite mišinį.
  7. Kepkite 40 minučių.
  8. Patiekite šiltą.

Patarimas: paįvairinimui galima įdėti žaliųjų arba juodųjų alyvuogių be kauliukų.

Šį receptą parengė mitybos specialistas.

Žodynėlis