Keksiukai su čiobreliais ir spirgučiais
Apie 20 keksiukų
Energinė vertė: vienas keksiukas – 112 kcal
Sudedamosios dalys
- 230 g miltų
- 125 g sviesto
- 100 g nerūkytų lašinių spirgučių (kubeliais supjaustytos šoninės)
- 3 kiaušiniai
- 70 ml pieno
- 7 g sausų mielių
- 5 čiobrelių šakelės
- Druska ir pipirai
Metodas
(Mišinį reikia paruošti 1 dieną prieš kepimą.)
1 diena:
- Sviestą ištirpinkite nedideliame prikaistuvyje ir atidėkite, kad atvėstų.
- Dubenyje sumaišykite miltus, mieles ir kiaušinius. Nuolat maišydami pamažu supilkite pieną. Kai mišinys bus tolygios konsistencijos, supilkite sviestą, išmaišykite, pagardinkite druska (tik nedaug, nes spirgučiai sūrūs) ir pipirais.
- Nesvylančioje keptuvėje pakepinkite spirgučius iki rusvumo, tada sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio.
- Pabarstykite čiobreliais ir sudėkite į mišinį.
- Laikykite šaldytuve 12–24 valandas.
2 diena:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
- Mišinį supilkite į riebalais išteptą keksiukų formą.
- Kepkite 8–10 minučių, atidžiai stebėdami.
- Išimkite keksiukus iš orkaitės ir leiskite keletą minučių atvėsti.
Šį receptą parengė mitybos specialistas.
Žodynėlis