Pilno grūdo kvietiniai spagečiai su daržovių padažu

Pilno grūdo kvietiniai spagečiai su daržovių padažu vaizdas

1 porcija

Energinė vertė: 468 kcal vienoje porcijoje

Sudedamosios dalys

  • 70 g pilno grūdo kviečių spagečių
  • 2 morkos
  • 1 petražolės šaknis
  • 50 g salierų
  • ½ svogūno
  • 1 česnako skiltelė
  • 100 g grybų
  • 125 ml pomidorų tyrės
  • Bazilikai
  • Raudonėliai
  • Rozmarinai
  • Druska ir pipirai
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. š. tarkuoto parmezano

Metodas

  1. Apykiečiai išvirkite spagečius pasūdytame vandenyje
  2. Morkas, petražolės šaknį ir salierą nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite.
  3. Grybus nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais.
  4. Svogūną sukapokite.
  5. Lengvai pakepinkite svogūnus ir susmulkintus česnakus alyvuogių aliejuje iki rusvumo.
  6. Sudėkite grybus ir trumpai pakepinkite.
  7. Sudėkite daržoves, supilkite pomidorų tyrę ir pagardinkite druska, pipirais ir žolelėmis.
  8. Patroškinkite ant lengvos ugnies.
  9. Daržovių padažą supilkite ant išvirtų spagečių ir pabarstykite parmezanu.

Šį receptą parengė mitybos specialistas.

Žodynėlis