Pilno grūdo kvietiniai spagečiai su daržovių padažu
1 porcija
Energinė vertė: 468 kcal vienoje porcijoje
Sudedamosios dalys
- 70 g pilno grūdo kviečių spagečių
- 2 morkos
- 1 petražolės šaknis
- 50 g salierų
- ½ svogūno
- 1 česnako skiltelė
- 100 g grybų
- 125 ml pomidorų tyrės
- Bazilikai
- Raudonėliai
- Rozmarinai
- Druska ir pipirai
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. tarkuoto parmezano
Metodas
- Apykiečiai išvirkite spagečius pasūdytame vandenyje
- Morkas, petražolės šaknį ir salierą nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite.
- Grybus nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais.
- Svogūną sukapokite.
- Lengvai pakepinkite svogūnus ir susmulkintus česnakus alyvuogių aliejuje iki rusvumo.
- Sudėkite grybus ir trumpai pakepinkite.
- Sudėkite daržoves, supilkite pomidorų tyrę ir pagardinkite druska, pipirais ir žolelėmis.
- Patroškinkite ant lengvos ugnies.
- Daržovių padažą supilkite ant išvirtų spagečių ir pabarstykite parmezanu.
Šį receptą parengė mitybos specialistas.
Žodynėlis